Влизаме в дългова спирала, това е тотален крах на финансовата

...
 Влизаме в дългова спирала, това е тотален крах на финансовата
Коментари Харесай

Борисов: Влизаме в дългова спирала, това е тотален крах на финансовата система!

 Open photo

 

Влизаме в дългова серпантина, това е цялостен провал на финансовата система. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на конференция, проведена в централата на ГЕРБ. Асен и Кирил доведоха страната до такава степен, да не може даже да взима заеми, съобщи яростно той.

 

" Аз съм човек с опит, правил съм доста бюджети, само че такова знамение не съм видял, " разяснява още Борисов.

" От няколко месеца, стана година, ние сигнализираме, че всяка седмица се теглеше по половин милиард, половин милиард..., с лихви, лихви, лихви, все по-високи и по-високи. Миналата седмица изтеглиха 5 милиарда на голяма рента. Само преди няколко дни - 200 милиона с голяма рента. Вчера, на 26-ти, интернационалните пазари към този момент не ни и желаят. Нашите, българските банки, държавните скъпи бумаги, в случай, че страната желае 200 милиона, те им дават единствено 150 и то на рента 4,13%, което е пет пъти по-високо в сравнение с когато ГЕРБ теглеше заеми в коронавирус рецесията. Изводът е безапелационен - повече в България доверие няма ", съобщи водачът на ГЕРБ.

" Лихвите към този момент са милиарди. Какви финансови стратегии?! Гледам - РЗИ стачкуват за пари. Това да влезеш на такива лихви... А желая да ви предупредя, няма едно нещо, което да съм споделил и да не се е случило. Ноември-декември ще влезем в такава дългова серпантина... Това демонстрира цялостен провал на финансовата ни система. Виждате, в пъти паднаха вложенията при Кирил и Асен поради корупцията ", означи още той.

 

" Това, което направиха Кирил и Асен, по какъв начин ще купувате газ танкер по танкер? За това би трябвало да има доста огромна консолидация. Ако народът не осъзнае, че би трябвало да работи масирано, дружно... И че би трябвало да се понесе отговорността от всички, вкарали ни в тази рецесия. В Ямбол, Хасково, Стралджа има бедствено състояние поради незаконните мигранти. Докато Рашков се занимаваше с измислици, мигрантските центрове се препълниха, приказваме за десетки хиляди мигранти. Преди пет години за сходно събитие щеше да има протест. А в този момент се случват още и още кошмарни неща ".

Лидерът на ГЕРБ посочи, че външна политика се прави с положителни връзки със съседите.

" Няма тематика, по която мога да ви приказвам за оптимистичен сюжет. Така че като поемете уговорката, вие ще чуете единствено думата " Дайте ". Само че при 10% налог и при тази чудовищна инфлация, освен това състояние на интернационалните пазари, този, който поеме отговорността за ръководството, би трябвало да знае, че след два-три месеца, в случай че няма разбирането на народа и поддръжката на политическата класа, декември месец няма да има пари за пенсии ", съобщи Борисов.

 

" Представяте ли си, до това да сме довели ние? Да нямаме проект за излизане от икономическата рецесия?!... Желая ви да сте по-ведри, не като мене. Но повярвайте, десетки бюджета съм правил, само че по какъв начин да вържеш два къси края?! ", съобщи в умозаключение Бойко Борисов.

 

Потреблението и покупателната дарба понижават. Икономиката е в риск, бе подчертано още на брифинга.

 

Събитието бе намерено с малко встъпително слово от Томислав Дончев. В него вземат участие още Деница Сачева, Тома Биков, Лъчезар Борисов, Александър Иванов, Десислава Трифонова и други

Завещанието, което остави предходният кабинет е с недостиг от милиарди, който ще бъде изплащан от нашите деца и внуци. Следващият парламент би трябвало да се сплоти на рационално равнище, не популистко и да обезпечи обществените заплащания, опазването на здравето. Това минава и през ограниченията за подкрепяне на бизнеса и жителите ", съобщи Александър Иванов.

Бе маркирано, че би трябвало да се търси излаз от " обезпечения колапс ", оставен от предходното държавно управление. Следващото ръководство би трябвало да подсигурява действието на страната.

На форума бе декларирано, че държавното управление на Политическа партия се е " постарало да изгони съвсем всички задгранични вложители от България ". " Няма по какъв начин българската стопанска система в тази тежка обстановка да продължи и да се развива, а Брутният вътрешен продукт да нарасне единствено с 2% ", бе декларирано от ГЕРБ.

 

" Имаме фрапантен срив в директните задгранични вложения, втора нулева година по обществени вложения, които в допълнение усилва отрицателните резултати ", съобщи Томислав Дончев.

Деница Сачева съобщи на собствен ред, че милион и 300 000 пенсионери ще останат без нарастване на пенсиите. " На този стадий ГЕРБ е единствената, която застава зад ползите на работещите хора, която предлага ограничения, свдързани с пазара на труда, с повишение конкурентоспособността, с пазара на труда и опциите за подготовка и преквалификация в рецесията ", означи тя.

" Добрата вест е, че в случай че не беше свалено държавното управление на Четворната коалиция, икономическата злополука щеше да бъде още по-катастрофална ", съобщи Тома Биков.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР